5.000 de lei amendă pentru cei care hrănesc animalele străzii

11 May

Autorităţile din Bucureşti îi iau la ochi pe cei care şi-au făcut un obicei din a hrăni câinii comunitari. Toţi risca să fie amendaţi cu 5.000 de lei dacă un proiect scris în acest sens va trece de votul consilierilor.

Cel căruia i-a venit ideea considera că haitele înfometate vor dispărea, într-un final, de pe străzi. ”Nimic mai abernat”, spun reprezentanţii asociaţiilor care luptă pentru drepturile animalelor. “O fiinţă hămesita este şi mai agresivă”.

1

Doamna Elena creşte maidanezi în faţa blocului. Femeia are opt câini pe care îi ţine în nişte cuşti. Nu îi este uşor. Cheltuieşte lunar 300 de lei, dar nu se poate despărţi de ei. Dacă proiectul primăriei trece, risca să plătească pentru prietenii ei de 20 de ori mai mult.

Elena Dinisoara: “Ne-am ataşat foarte mult de animale. Câinii sunt mai credincioşi decât un om. Au ajuns aici aduşi de hingheri, i-au castrat şi le-au dat drumul pe aici”. Vecinii femeii sunt revoltaţi. Spun că nu pot dormi noaptea din cauza zgomotului şi că ies din casă cu frică. Inspectorii din Primăria Capitalei considera că au găsit soluţia pentru că haitele să dispară dintre blocuri. Vor să îi amendeze cu 5.000 de lei pe cei care hrănesc maidanezii.

Răzvan Bancescu, coordonator proiect ASPA: ”Unde aceştia sunt hrăniţi sunt formate haite şi implicit am observat creşterea agresiunii faţă de oameni”.

2

Promotorii ideii susţin că se bazează pe nişte studii făcute în străinătate care ar arăta că agresivitatea câinilor creşte atunci când sunt hrăniţi şi stau în grup. Fals, cred cei care luptă pentru drepturile animalelor.

Kuki Barbuceanu, coordonator Vier Pfoten: ”Hai să ne imaginăm că mâine avemn 50.000 de câini flămânzi în Bucureşti. Orice animal flamad e nervos. Vor fi muşcaţi de vreo 10-20 de ori mai mulţi oameni dăcât acum”. Proiectul are într-adevăr hibe. De exemplu, nu s-a stabilit cine va sta la pândă…

catelusi

Răzvan Bancescu, coordonator proiect ASPA: ”Nu există suficientă infrastructura pentru a monitoriza minut cu minut, oră cu oră, şi atunci vom merge pe a prinde cât ne permite infrastructura, dar pedeapsa să fie maxima”. Edilii s-au gândit la soluţii şi în cazul celor care spun că hrănesc câinii pentru că sunt ai lor. Conform aceluiaşi proiect, fiecare proprietar e obligat să-şi sterilizeze animalele în vârstă de peste 6 luni. În caz contrar, plăteşte un impozit anual de 100 de euro.

Voi ce părere aveţi despre această iniţiativă? Credeţi că este corect?

sursă: stirileprotv

One Response to “5.000 de lei amendă pentru cei care hrănesc animalele străzii”

  1. niko May 15, 2013 at 16:11 #

    proiectul e f bine gandit si suna defapt cam asa: ,, dam amenzi extrem de mari,lumea se va speria si nu ii vor mai hrani,cainii vor deveni extrem de agresivi si vor ataca ,iar asta va fi motivatia cea mai buna pentru o eutanasiere in masa ” logic nu ? chiar crede-ti ca ei nu stiu ce fac?

Leave a comment